Fokker Aerostructures - gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van geïntegreerde structuurdelen voor vliegtuigen - heeft onlangs maar liefst twee KT Process Achievement Awards in de wacht gesleept.

In een industrie waar kwaliteitseisen hoog zijn, initieerde Fokker een Driving Quality programma voor verdere verbetering in de aanpak van Non-Conformities, waarbij Kepner-Tregoe werd betrokken. Gezamenlijk werd er gewerkt aan een versnelling van root cause analyses, verbetering van de kwaliteit van informatie over problemen en het op het juiste moment betrekken van personen.

Na een succesvolle pilot is er een KT-programma uitgerold over de verschillende sites, met training, coaching en facilitatie en integratie in de daily en weekly structures. Hierdoor konden vele problemen, die soms al jaren bestonden, eindelijk echt opgelost worden. Het brandjes blussen maakte plaats voor een meer pro-actieve cultuur met aandacht voor voorkomen van problemen. Dit resulteerde in een drastische reductie van de NC-rate waardoor nu jaarlijks vele miljoenen worden bespaard.


Meer weten? Lees het artikel door Tom van Tol (Fokker) en Gijs Verrest (KT)

 

Foto: Fokker team met CEO Chris Geraghty en Gijs Verrest van KT