Zoeken

Besluitvormingen in deze tijd van het jaar…..

Hoe vaak gebruik jij onderdelen van een besluitvormingsanalyse zonder het door te hebben?

De sinerklaas - en kersttijd is daar een mooi voorbeeld van.

Leren Verbeteren - Fokker en KT

Fokker Aerostructures is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van geïntegreerde structuurdelen voor vliegtuigen. In een industrie waar kwaliteitseisen hoog zijn, initieerde Fokker een Driving Quality programma voor verdere verbetering in de aanpak van Non-Conformities, waarbij Kepner-Tregoe werd betrokken. Gezamenlijk werd er gewerkt aan een versnelling van root cause analyses, verbetering van de kwaliteit van informatie over problemen en het op het juiste moment betrekken van personen.

09.02.2016
Gijs Verrest
Sherlock Holmes – the power of his thinking

Sherlock Holmes is fascinating. What is he seeing, observing or maybe even was thinking, was made known to us by the BBC, in a fast pace in small letters or other animations. And by doing that, we got a powerful insight in the brain of a great problem solver. Is it nature or could it be nurture? Three key lessons I took from watching Holmes.

11.30.2014
Martine Joosten
Releasing group productivity with the means of a Facilitator

Dit artikel, in het Engels opgesteld, beschrijft de 5 uitdagingen waar we ons voor gesteld zien als we problemen moeten oplossen. Effectieve facilitators zijn kampioenen in vragen en luisteren, zelfs naar datgene wat er niet gezegd wordt. Een facilitator gaat helpen bij het aangaan van deze uitdagingen en voorkomt dat je in die valkuilen trapt.

12.11.2014
Martine Joosten
Stop Fire Fighting

Over de verborgen impact van ondoordacht denken.

Gepubliceerd in NPT Procestechnologie, 2014 editie 1.

Pas op, ons brein speelt spelletjes!

Klanttevredenheid hangt sterk af van de snelheid waarmee problemen worden opgelost. Toch moeten we oppassen om niet overhaast een antwoord te geven op een probleemmelding. Ons brein laat ons namelijk te snel conclusies trekken. Nobelprijswinnaar Daniel Kahneman pleit voor  ‘langzaam’ denken. Die denkwijze levert organisaties een flinke besparing op.

Martine Joosten
Het Nederlandse Rode Kruis als professionele project organisatie

Met de slogan "Clear Thinking for a Complex World" helpt Kepner-Tregoe organisaties om helderheid te brengen in de wijze waarop wordt gewerkt. Dat dit resultaat oplevert, is te merken bij het Nederlandse Rode Kruis.

Gijs Verrest
KT Incident Mapping toegepast op een crisis op het spoor

Het Nederlandse spoorwegennet komt regelmatig in het nieuws. De ene keer over meer of minder investeren, de andere keer over nieuwe treinen met of zonder WC, de volgende keer over het winterklaar zijn van de organisatie. Op 3 februari 2012 ging het erg mis op het spoor. Incident Mapping geeft een mooi overzicht van hoe dit zo mis had kunnen gaan.

Help de techniek is te complex!

Waar technische training tekort schiet.

Kennis lijkt iets magisch. Als je het hebt, kun je de wereld aan en verdwijnt alle onzekerheid.

Martine Joosten
4 Tips voor een succesvolle implementatie van de Kepner Tregoe-training

4 Tips voor een succesvolle implementatie van de Kepner Tregoe-training. Lees hier meer

Martine Joosten
Meer resultaten: