Strategische besluitvorming

Schaven aan uw strategische leiderschapsvaardigheden

Versterk uw vaardigheden in strategisch denken met een systematisch raamwerk voor het evalueren van akties in het licht van strategische keuzes, en bepaal een strategie voor het gebied waar u verantwoordelijk voor bent. Gebruik rationele besluitvormings processen voor het kiezen van uw strategische richting door middel van duidelijke doelen en een risico inschatting.

Waarde voor uw organisatie

  • Vergroot uw mogelijkheden en overtuiging voor het nemen van gebalanceerde besluiten en aanbevelingen aan de board of management
  • Leer een systematische aanpak voor het op een dagelijkse basis nemen van strategische besluiten
  • Begrijp het verschil tussen strategische en operationele besluiten
  • Verken de concepten en tools die worden gebruikt voor het verzamelen van strategische informatie, analyse, strategie formulering, strategie implementatie plannning, strategie implementatie en strategie monitoring
  • Doe ervaring op met het ontwikkelen van een strategie voor een organisatie door het gebruik van een case study
  • Onderzoek en ontdek de valkuilen in strategische besluitvorming en implementatie

Laat strategische besluitvorming zorgen voor afstemming in uw organisatie

De workshop voor strategische besluitvorming is ontworpen om middel managers en de lagen daarboven te helpen bij het nemen van besluiten die er toe doen- besluiten waarmee de richting van een organisatie voor de komende jaren wordt bepaald. Het bereidt managers voor op het spelen van een aktieve rol in het bouwen van een strategisch inzicht en commitment door de hele organisatie. Als managers in uw organisatie groeien in het gebied van strategische ervaringen, dan heeft uw organisatie het voordeel van de gebundelde krachten die dit kader heeft door deze strategische besluitvormings vaardigheden.

 

Dit programma is de eerste stap in het bouwen van deze vaardigheden voor de toekomstige leiders van uw organisatie. Deelnemers ontvangen het Kepner-Tregoe boek "The Art and Discipline of Strategic Leadership".

Voor details over deze workshop (niet binnen Nederland) ga naar ons workshop overzicht.voor een overzicht van data en lokaties.