Leiderschap door Executives

Zorg voor afstemming, beïnvloed verandering, stuur op groei

Senior management wordt geconfronteerd met grote strategische uitdagingen. Globalisering heeft er voor gezorgd dat elke industrie in toenemende mate concurerend moet zijn en moet kunnen omgaan met regelmatige verstoringen. Wereldwijde activiteiten hebben in vrijwel alle bedrijven geleid tot extra lagen in de organisatie, terwijl klanten producten en diensten vragen die beter, sneller en goedkoper zijn.

Succesvolle executive managers begrijpen dat deze uitdagingen aangegaan moeten worden.

Wij zijn er om u verder te helpen. Kepner-Tregoe biedt de kritische denkprocessen die u top-level managers (C-suite) een stuk sterker maakt. Het stelt hen in staat de vele uitdagingen waarmee ze zich geconfronteerd zien te ordenen en prioriteren. Onze vaardigheden bieden bieden de structuur die het nemen van strategische besluiten ondersteunen, terwijl gewerkt wordt aan organisatorische consensus. 

Het doel: zorgen voor afstemming en focus voor het realiseren van verandering en groei.

 

Onze oplossingen


Strategie Formulering en Implementatie

Wij helpen top management bij het definieren van een strategische visie die verankerd is in de waarden en normen van de organisatie.  Ons onderscheidende vermogen komt voort uit dat we voor de planning en uitvoering van de strategie gebruik maken van een rigoreus, analytisch proces voor het verkennen en evalueren van de strategische opties. Deze aanpak resulteert in een duidelijke, specifieke strategie met een sterk gevoel van betrokkenheid en eigenaarschap en een gerichte operationele besluitvorming.

Facilitateren van strategische kwesties en besluiten

De Kepner-Tregoe facilitator voorziet in onpartijdig leiderschap en diepgaande expertise door gebruik te maken van data-gedreven processen. Het team wat als taak heeft een issue op te lossen wordt begeleid door het gebruik van op logica gebaseerde vragen. De facilitator helpt het team bij het verzamelen, organiseren, analyseren en vastleggen van informatie. Door het bewaren van de objectiviteit ten aanzien van de kwestie, leert het team beter samen te werken als groep en blijft hiermee ook beter bij de les. 

Strategische Besluitvorming

Versterk uw vaardigheden in strategisch denken met een systematische raamwerk voor het evalueren van acties in het licht van strategische keuzes en bepaal een strategie voor het gebeid waar u verantwoordelijk voor bent. Gebruik rationele besluitvormings processen voor het kiezen van uw strategische richting door middel van duidelijke doelen en een risico inschatting.

Bouwen aan de Denkende Organisatie

Heeft u vertrouwen in het vermogen van uw organisatie om zijn beste denken toe te passen bij het bedenken van een nieuwe strategie of het aangaan van een operationele uitdaging?  Denken uw teams en leiders gezamenlijk, zelfs over grenzen en functies heen, om daarmee een bijdrage te leveren aan het gemeenschappelijke doel, waarbij de klant centraal staat?

 

Gerelateerde content

Verhoogde omzet van
30%
Interbake Foods

Gebruikmakend van de KT denkprocessen tijdens de integratie van de twee bedrijven heeft geresulteerd in een 30% omzet stijging binnen twee jaar, terwijl EBIT met 2,5% verbeterde.

Door het faciliteren van onze strategie formulering en de uitvoering van procesmodellering en andere processen, heeft KT ons in staat gesteld om zelf onze problemen aan te pakken en op te lossen. Dit genereerde een grote mate van betrokkenheid en eigenaarschap voor het bepalen van de strategie en de uitvoering daarvan.

Jerine J. Rosato, Manager of Customer Relations & Strategic Planning
Haven van San Diego